Bli en partner du også!

Fyll inn skjemaet så tar vi kontakt for mer informasjon om hva et samarbeid med SOS-barnebyer kan gjøre for deg og din bedrift.

Takk for din interesse!

Du vil snart bli kontaktet av oss. Ha en fin dag :)

Vi vil aldri gi din e-postadresse til noen andre. Det vil kun være vi som har tilgang til den. Les mer om våre vilkår

Denne siden benytter informasjonskapsler (cookies) for å bedre brukeropplevelsen. Vi lagrer ingen personlige opplysninger. Ved å trykke OK aksepterer du vår bruk. Les mer

OK

Ressurser for flerspråklig arbeid

Created with Sketch.

I Tromsø-barnehagen har de fokus på kompetanseheving. Her er deres tips til kurs og ressurser for de ansatte.

Tekst: Stine Eriksen

NAFO-konferansen har vært et godt tilskudd for fagleder og pedagogiske ledere i mottaksbarnehagene i Tromsø. Den årlige konferansen har fokus på flerkulturell opplæring.

Kompetanse for mangfold – et prosjekt der UiT Norges arktiske universitet er inne og veileder personalet i barnehagen i forhold til språk.

ICDP – program for foreldreveiledning. Et internasjonalt program som brukes i veldig mange ulike kulturer og land. Voksenopplæringa har veiledningsgrupper med foreldre der det handler mye om å diskutere likheter og ulikheter.

Språkløyper er en nasjonal strategi for språk, lesing og skriving igangsatt av Kunnskapsdepartementet. På nettsiden kan man hente gratis, nettbaserte kompetanseutviklingspakker til bruk i den enkelte skole og barnehage.

NAFO – er nasjonalt senter for flerkulturell opplæring. Her finner dere enn mange gode pedagogiske  ressurser.

Tema Morsmål er et nettsted for morsmål og tospråklig fagopplæring – og tilbyr mange ressurser til bruk i barnehagen.

 

Tilbake Created with Sketch.