Bli en partner du også!

Fyll inn skjemaet så tar vi kontakt for mer informasjon om hva et samarbeid med SOS-barnebyer kan gjøre for deg og din bedrift.

Takk for din interesse!

Du vil snart bli kontaktet av oss. Ha en fin dag :)

Vi vil aldri gi din e-postadresse til noen andre. Det vil kun være vi som har tilgang til den. Les mer om våre vilkår

Denne siden benytter informasjonskapsler (cookies) for å bedre brukeropplevelsen. Vi lagrer ingen personlige opplysninger. Ved å trykke OK aksepterer du vår bruk. Les mer

OK

Norske barnehager er veldig fine

Created with Sketch.

Slik opplevde syriske Rangin Abo sitt første møte med norsk barnehage

Tekst: Stine Eriksen

Da syriske Rangin Abo kom til Tromsø sommeren for to år siden hadde hun aldri hørt om Norge. I hjemlandet Syria var hun husmor og tok seg av sønnen, men da hun kom til Tromsø måtte både hun og mannen starte på voksenopplæringen. Sønnen Shawkat, som da var fire år, fikk barnehageplass i Hagebyen, mottaksbasen for flyktningbarn i Kvamstykket barnehage. Rangin ante ikke hva som ventet dem, og hadde ikke lyst til å levere sønnen fra seg.

 

– Jeg var redd for at de voksne ikke skulle passe på han. Jeg ante ikke hva som skjedde i barnehagen, om de tok vare på han eller ikke. Jeg var veldig bekymret.
Rangin Abo

I dag er Rangin en av dem som snakker godt om barnehagen på voksenopplæringen, og beroliger nyankomne foreldre som gruer seg til å levere barna sine i barnehagen.

– Jeg forteller dem at barnehagen passer godt på barna, og at de ansatte gjør alt for at barna skal ha det fint.

Hennes sønn Shawkat (6) har flyttet over til ordinær base i barnehagen, og begynner på skolen til høsten. Ifølge moren stortrivdes han i barnehagen fra første stund. Selv synes hun også at samarbeidet med barnehagen har vært bare positivt.

– I starten var det veldig mye nytt, både i barnehagen og ellers, men det har gått veldig fint. Jeg uroet meg også for snøen og kulden, men Shawkat liker vinteren.

Nå håper Rangin at hun får praksisplass i en barnehage via voksenopplæringen, og etterpå håper hun på å få jobb i en barnehage i byen.

Jeg har lyst til å jobbe med barn, og synes norske barnehager er veldig fine.
Rangin Abo
Tilbake Created with Sketch.